Download nu!
Dé Beheermakelaar App
HomeNieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte!

Leger des Heils bouwt landelijk textielsorteercentrum op A1 Bedrijvenpark Deventer

Het Leger des Heils, met haar textielafdeling ‘ReShare’, bouwt een nieuw landelijk sorteercentrum voor gebruikt textiel op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het sorteercentrum wordt 5.000 m2 en energieneutraal.

Mag de fiscus huurcontracten opvragen voor controle waarde box-3-panden?

Een interessante uitspraak vandaag van het gerechtshof Den Bosch over een pandeigenaar die niet reageerde op het verzoek van de inspecteur om huurcontracten te overleggen bij de aangifte IB/PVV 2010.

Voormalig restaurant Tuil nieuw leven ingeblazen als zorghotel

Vastgoedinvesteerder Van Ettekoven B.V. heeft het voormalige restaurant in Tuil gekocht en gaat het verhuren aan de Blueprint Group. Zij zullen in het gebouw circa 45 kamers realiseren voor herstelzorg. Blueprint gaat samenwerken met de ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem, Den Bosch en Nieuwegein.

GoPro eerste grote gebruiker van Mindspace kantoor in Spuistraat

Flexkantoor operator Mindspace heeft GoPro weten te strikken als eerste lid van het nieuwe, nog officieel te openen gebouw aan de Spuistraat in Amsterdam. Met de toevoeging van dit kantoor beschikt Mindspace over vier locaties in Nederland. 

Apple reseller Amac opent megazaak van 6200 m2 in The Wall

Amac, naar eigen zeggen de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, opent morgen zijn 47e vestiging in The Wall Utrecht. Het bedrijf heeft 6.200 m2 gehuurd in het rode koop- en belevingscentrum aan de A2, een deel daarvan is bestemd voor de winkel.

Vastgoedbeleggingen: wat zijn de fiscale aandachtspunten bij beleggen in vastgoed?

De maand december 2018 staat bij VJ in het teken van Vastgoedbeleggingen. De fiscaliteit speelt bij vastgoedbeleggingen een belangrijke rol omdat het van grote invloed kan zijn op het rendement. Vastgoedfiscalist Aad Rozendal bespreekt enkele fiscale aandachtspunten bij beleggen in vastgoed.

HNK Amsterdam-Schinkel volledig verhuurd binnen zes maanden

Beursgenoteerde belegger NSI heeft 3 huurovereenkomsten gesloten in HNK Amsterdam-Schinkel, gelegen aan de Anthony Fokkerweg 1. Het betreft drie overeenkomsten van in totaal 2.350 m2 kantoorruimte. Daarmee is het pand nu volledig verhuurd.

Aedifica koopt zorgvastgoedlocatie Friesland voor €11 miljoen

Belegger Aedifica Nederland BV, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica NV, heeft zorgvastgoedlocatie Kenning State in Franeker gekocht voor een bedrag van circa €11 miljoen. De zorglocatie heeft een totale capaciteit van 70 wooneenheden.

VJ Commentaar: Gaat OVG de klapper van Vastint overtreffen?

Het is onbetwist de grootste ‘single asset’ kantorentransactie van het jaar: de verkoop van Rivierstaete voor het megabedrag van €228 miljoen. Vastint, de vastgoedpoot van het Ikea-concern, heeft een vooruitziende blik gehad. Maar ook OVG werkt aan een vergelijkbare klapper.

DHG verhuurt 8.300 m2 in Schiedam aan BSR van Uden Stevedoring

Ontwikkelende belegger DHG heeft met BSR Van Uden Stevedoring overeenstemming bereikt over de huur van 8.292 m2 bedrijfsruimte aan de Fortunaweg 1 in Schiedam. BSR Van Uden Stevedoring tekende een huurovereenkomst met een looptijd van 10 jaar.

MRP ontwikkelt 'bibliotheek plus' tot 3500 m2 voor gemeente Amsterdam

De Gemeente Amsterdam, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en vastgoedontwikkelaar MRP Development tekenen vandaag een intentieovereenkomst over de komst van een OBA XL-locatie naar Centrum Nieuw-West, het gebied op en rond het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.