Download nu!
Dé Beheermakelaar App
HomeNieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte!

Willem Slager uitgeroepen tot Vastgoedbeslisser 2018!

De Vastgoedbeslisser van 2018 is eindelijk bekend! Na een spannende laatste stemronde tijdens het Vastgoedbeslisserscongres gehouden in Hotel Okura in Amsterdam, heeft het publiek gekozen voor Willem Slager, partner bij DHG. Lees verder voor de rest van de top 10.

Provincie Utrecht zet streep door drie miljoen m2 aan bouwplannen voor kantoren

Om structurele en toekomstige leegstand tegen te gaan van kantoren schrapt de provincie Utrecht circa 3 miljoen m2 aan bestemmingsplannen.

Proptech start-up Healthy Workers haalt €1,5 miljoen op van bouw- en vastgoedbedrijven

Healthy Workers heeft €1,5 miljoen groeigeld opgehaald bij strategische investeerders. De investeringsronde wordt geleid door Cairn Real Estate. Dura Vermeer, Impact vastgoed, Eddy Smit (CEO van MVGM) en VORM Ontwikkeling zijn erin ingestapt.

Nog nooit zoveel huurwoningen verkocht in Nederland: €8,5 miljard

Nog nooit was de belangstelling voor huurwoningen onder binnen- en buitenlandse beleggers zo groot. In 2018 zijn in totaal circa 46.000 huurwoningen verkocht ter waarde van €8,5 miljard, een groei van 63% ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit recent onderzoek van Capital Value.

Union verhuurt laatste 3000 m2 in Aeroplaza aan ASML

Het 17.500 m2 grote kantoor Aeroplaza nabij de luchthaven Eindhoven en eigendom van Union Investment is nu geheel volverhuurd door de aanhuur van 3000 m2 door technologiebedrijf ASML.

Amerikaans datacenterexploitant koopt groot stuk grond van SADC bij Schiphol

CyrusOne Inc., een Amerikaanse datacenterexploitant, heeft 63.000 m2 grond gekocht van SADC voor de ontwikkeling van een nieuwe datacenter campus op PolanenPark. CyrusOne zal 33.445 m2 ontwikkelen met een geschatte capaciteit van 72 MW, verspreid over twee gebouwen. 

Nieuwbouwwijk in Schijndel voltooid door Janssen de Jong

Na bijna acht jaar is de voltooiing van de nieuwbouwwijk Hulzebraak III in Schijndel een feit. Er zijn in totaal 184 woningen gerealiseerd in een groene, ruim opgezette wijk. Recent zijn de laatste werkzaamheden rondom het woonrijp maken afgerond.

APF verkoopt kantoor aan Rivium Westlaan 72-86 aan particuliere belegger

Traction Netherlands Rivium Westlaan B.V. , een vennootschap van APF International, verkoopt het 6.655 m2 grote kantoor aan Rivium Westlaan 72-86 in Capelle aan den IJssel aan een particuliere belegger.

Rotterdam en Havensteder starten verkoopprocedure Zomerhofkwartier

Woningcorporatie Havensteder en gemeente Rotterdam zoeken een creatieve ontwikkelaar voor het Zomerhofkwartier (ZOHO). Op deze locatie kan een stevig nieuwbouwprogramma van circa 67.000 m2 bruto vloeroppervlak toegevoegd worden met daarin de functies wonen en stedelijke voorzieningen.

Belastingtransparantie: Vastned op kop, WDP en Eurocommercial hekkensluiters

Een interessante lijst publiceerde de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onlangs. In de ‘Tax Transparency Benchmark 2018’ zijn 76 Nederlandse beursfondsen beoordeeld op het gebied van belastingtransparantie. Hoe deed de vastgoed- en bouwsector het?

Label C-verplichting leidt tot krap aanbod op Haagse kantorenmarkt

In Den Haag is de kantorenleegstand met name door transformatie gedaald tot 8,6%. Een groot deel van de nu nog beschikbare kantoren heeft echter geen goed energielabel, waardoor deze lastig te verhuren zijn. Er dreigt nu een tekort aan kwalitatieve kantoorruimte te ontstaan.