Download nu!
Dé Beheermakelaar App
HomeNieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte!

Woningcorporaties willen verhuurderheffing gebruiken voor CO2 reductie

Circa 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting zoals de verhuurderheffing. Hiervoor pleiten vier woningcorporaties en innovatieplatform Urgenda.

Amazon ziet af van extra hoofdkantoor in New York

Maar liefst €$5 miljard dollar had webgigant Amazon ervoor over om een nieuwe campus/hoofdkantoor te bouwen op twee locaties in Virginia en New York. Amazon werd enorme belastingvoordelen beloofd.

Meer dan 150 nieuwe buitenlandse bedrijven vestigen zich in hoofdstad

In het afgelopen jaar openden 153 buitenlandse bedrijven een nieuw kantoor in Amsterdam of de regio. 28 bedrijven kwamen naar Amsterdam naar aanleiding van de brexit. Deze 153 nieuwe bedrijven zorgen voor in totaal 4.170 extra banen de komende 3 jaar, zo meldt de gemeente.

'Succes winkelstraten is afhankelijk van aantrekkingskracht steden'

Winkelcentra en winkelstraten hebben een mooie toekomst, maar moeten zich wel steeds opnieuw uitvinden om aantrekkelijk te blijven. Dat was een van de belangrijkste conclusies van de RICS European Retail Conference, die op 12 februari werd georganiseerd in Amsterdam. Nu met filmpje!

Hypothekenportefeuille de Volksbank stijgt

Ondanks een lagere nettowinst weet de Volksbank – de voormalige SNS Bank – haar positie in de hypothekenmarkt te versterken. Zo nam de omvang als het marktaandeel toe.

Kantorenleegstand Amsterdam meer dan gehalveerd in vier jaar

In de afgelopen vier jaar is de kantorenleegstand in Amsterdam meer dan gehalveerd. In de voormalige kantoren zijn 6.389 woningen gebouwd, maar bijvoorbeeld ook broedplaatsen, nieuwe kantoren, scholen en hotels. Dat meldt de gemeente.

Amvest en Dura Vermeer van start op het Floriadeterrein Almere 

De volgende stap is genomen met de ontwikkeling van het Floriadeterrein in Almere. Amvest en Dura Vermeer zijn gestart met het bouwrijp maken van het gebied dat in 2022 de expo zal huisvesten en daarna een permanente bestemming zal krijgen als stadswijk met een mix van 660 huur- en koopwoningen.

'Twaalf kopers in de rij om Blokker winkels met bruidschat over te nemen'

Momenteel wordt met twaalf potentiële kopers gepraat die interesse hebben in de overname van de moeizaam draaiende Blokker winkelketen. De uiteindelijke koper zou hierbij een 'substantieel bedrag’ van circa €250 miljoen mee kunnen krijgen.

Joe & the Juice opent twee vestigingen in Amsterdam 

Horecaconcept Joe & the Juice heeft recent in Amsterdam een tweetal panden aangehuurd. De eerste vestiging aan de Ferdinand Bolstraat is al geopend, de tweede Joe & the Juice komt aan de Runstraat. 

EXCLUSIEF: Ruim honderd retailers verdwenen uit de winkelstraten + namenlijst

Sinds 2010 verdwenen uit de Nederlandse winkelstraten ruim 100 fysieke winkelketens. Dat blijkt uit een inventarisatie door Vastgoedjournaal. Samen waren ze goed voor minstens 6000 vestigingen. Vooral 2015 was een rampjaar met 30 ketens die onderuitgingen. VJ publiceert de complete namenlijst.

Beleggingspanden.nl start strategische partnerships met makelaars

Beleggingspanden.nl, het grootste online aan- en verkoopplatform voor beleggingsvastgoed in Nederland, stelt zich open voor strategische partnerships met adviseurs in commercieel onroerend goed. Spring Real Estate is als eerste makelaar toegetreden tot deze partnership structuur.