Download nu!
Dé Beheermakelaar App
(085) 20 20 132
HomeNieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt.

Banken steeds terughoudender met financiering terwijl behoefte groeit

Het financieren van vastgoed is voor Nederlandse banken van steeds minder strategisch belang. En dat terwijl de behoefte aan financiering juist groeit. Dat biedt kansen voor alternatieve financiers, meldt KPMG.

Met VBO Makelaar naar ’s werelds grootste vastgoedcongres: Inman Connect NY 2019

AI, blockchain, platform economieën, onlinisering, location based marketing, on demand economics: Trends waarmee de makelaar en taxateur bijna dagelijks om de oren wordt gemept. Wat kan VBO Makelaar dan beter doen, dan een reis organiseren naar dit congres?

'Gelukkig, de woningmarkt is ontploft'

Eindhoven is hot, zo bleek tijdens de eerste Eindhovense Vastgoeddag, georganiseerd door VastgoedJournaal. Een terugblik op dit evenement door Serge Fassaert, vierdejaars student Vastgoed & Makelaardij aan Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Scandinavische belegger koopt Utrechtse woningportefeuille

Heimstaden, een Scandinavisch beursgenoteerde woningbelegger, heeft een overeenkomst gesloten met Hof Capital. Het gaat om de aankoop van een meerderheid in het 261 appartementen-tellende MAX gebouw aan het Europaplein in Utrecht.

Nieuwe woonvormen voor senioren: leasons learned

Dertien experts op het gebied van Seniorenhuisvesting bijeen onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Erica Terpstra. Vertegenwoordigd zijn sprekers vanuit de overheid, woningcorporaties, financiers, ontwikkelaars, reeds geslaagde en nieuwe woonexperimenten.

'Taxatiemodellen zijn prima ingericht op het waarderen van duurzaamheid'

Vandaag deel twee in de drieluik over duurzaamheid van BDO. Hoe moeten taxateurs in de praktijk omgaan met deze regelgeving in hun taxaties? Zijn de hedendaagse taxatiemodellen wel geschikt om de ‘label-C’ wetgeving te verwerken?

'Sluiting golfbaan Naarderbos door optreden burgemeester niet meer te voorkomen'

Het conflict tussen Michael van de Kuit (Nedstede Groep) en de gemeente Gooise Meren over een (tijdelijk) paviljoen op golfbaan Naarderbos is hoogopgelopen. Vanochtend heeft de politie in opdracht van de burgemeester de locatie van het clubhuis verzegeld. VJ sprak met Van de Kuit.

Aflossingsvrije hypotheek: Nood tot zorgen?

Met de nieuwe TV-campagne 'Aflossingsblij' trachten de Nederlandse banken mensen aan te zetten tot het aflossen van hun aflossingsvrije hypotheek. Volgens een recent onderzoek komt 1 op de 6 huishoudens met een dergelijke hypotheek in de problemen aan het einde van de looptijd. Een bijdrage van Financer Nederland.

Ambitieus plan voor transformatie goedlopend vakantiepark Hellevoetsluis naar woonwijk

Città Romana, een vakantiepark in Hellevoetsluis aan het Haringvliet, kan beter een woonwijk worden voor senioren waar permanent kan worden gewoond. “In één klap komen dan 263 woningen erbij waaraan veel behoefte is”, zo pleit ontwikkelaar Beyond Now.

’We zitten nu op de top van de arbeidsmarkt’

VJ sprak met Theo Hoogendoorn, eigenaar van werving- en selectiebureau Property People, over de arbeidsmarkt binnen de vastgoedsector die de top heeft bereikt. Welke trends zijn er en hoe staat het met de salarissen? “Personeel met ICT-achtergrond of kennis van data wordt steeds belangrijker voor de sector.”

Arnhems kantoorpand getransformeerd naar luxe appartementen

Aankomende maandag geeft wethouder Ronald Paping het startsein voor de bouw van JANS aan de Singel. Dit kantoorpand aan de Jansbuitensingel in Arnhem wordt door ontwikkelaar KuiperArnhem in samenwerking met de Dennenborgh Group getransformeerd tot luxe appartementen verdeeld over vijf woonetages.

Kantoorgebouw Zuidtoren in Hoofddorp volledig verhuurd

Voor het eerst sinds de oplevering is kantoorgebouw ‘De Zuidtoren’ voor 100% verhuurd. Het multi-tenant gebouw naast het treinstation van Hoofddorp is eigendom van Bryant Park Netherlands Acquisition I BV dat het in 2015 heeft verworven.