Nieuws

Deels leegstaand kloostercomplex Kerkrade krijgt nieuwe bestemming

25-05-2018

Een deel van het grootste abdijcomplex in de Benelux staat leeg. Vijftig studenten van verschillende hogescholen en universiteiten verblijven hier gedurende vijf dagen om een nieuwe bestemming uit te werken. VJ sprak hierover met lector Facility Management Joop van Duren (Zuyd Hogeschool).

Lees meer ›

Ruim 13.000 m2 verhuurd door DHG in Rotterdam Europoort

25-05-2018

DHG heeft twee huurovereenkomsten gesloten voor distributiecentra op Smartlog Rotterdam 1 aan de Rhôneweg 58-98 in Rotterdam Europoort. Er zijn distributiecentra verhuurd aan Tigers International Logistics B.V. en Barsan Global Logistics B.V.

Lees meer ›

Vorige huurder neergeschoten, moet ik dat de nieuwe huurder melden?

25-05-2018

Recentelijk heeft de rechtbank Amsterdam een casus behandeld, waarbij huurders kort na aanvang te weten kwamen dat de vorige bewoonster voor het pand was neergeschoten. Vastgoedadvocaat Anna Zijlstra bespreekt deze spraakmakende zaak tussen huurder en verhuurder.

Lees meer ›

Miljoenenclaim tegen voormalig topman Ballast Nedam

25-05-2018

Volgens het OM heeft een voormalig topbestuurder van Ballast Nedam €3,4 miljoen witgewassen in de jaren negentig. Nu hangt hem een boete van twee ton en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden boven het hoofd. Daarnaast moet hij ruim €12 miljoen aan persoonlijk voordeel terugbetalen aan de Staat.

Lees meer ›

Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem vernieuwd met versplein

25-05-2018

De vernieuwing van winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem heeft er voorgezorgd dat het winkelcentrum nu een versplein kent. Op dit plein zijn negen verschillende retailers geclusterd, waaronder supermarkten, delicatessenzaken en een slagerij.  

Lees meer ›

Nieuwe vestiging voor Regus in Breda

25-05-2018

Regus heeft een huurovereenkomst gesloten met Westpoort Vastgoed voor kantoorgebouw ‘Horizon’ in Breda. In totaal huurt Regus 1.567 m². Annelou de Groot (development director bij Regus): ''Wij willen in de komende drie jaar naar 200 locaties in Nederland groeien.''

Lees meer ›

Amsterdam gaat in coalitieakkoord strijd aan met huurstijgingen

25-05-2018

De gemeente Amsterdam heeft haar coalitieakkoord gepresenteerd. Daarin staan veel maatregelen voor de woningmarkt beschreven. Klik verder voor een greep uit de belangrijkste maatregelen.

Lees meer ›

A.S.R. koopt landgoed van 1000 hectare aan voor €25 miljoen

25-05-2018

Landgoed Junne, gelegen in gemeente Ommen is aangekocht door a.s.r. voor €25,25 miljoen. Het landgoed was in het bezit van Delta Lloyd, dat het object in 2017 heeft gekocht van NN Group. Het landgoed heeft een oppervlakte van circa 1047 hectare één van de grotere particuliere landgoederen in Nederland. 

Lees meer ›

Doe mee met het VJ Panel Kantorenonderzoek!

24-05-2018

Eerder dit jaar heeft VJ het VJ Panel gelanceerd om zo onderzoek te doen naar ontwikkelingen in de vastgoedsector. Na het succes van ons onderzoek naar retail, willen we nu kantoren centraal stellen. Doet u weer mee? 

Lees meer ›

Akro Consult: ‘Van initiatief tot oplevering, we begeleiden van A tot Z’

24-05-2018

De gemeente Hellevoetsluis heeft Akro Consult gevraagd om het verkoopteam van Kickersbloem 3 te versterken. Dit bedrijventerrein met circa 50 hectare aan uitgeefbare grond staat nu in de verkoop. Mariska van der Hee vertelt op welke manier Akro Consult het verschil gaat maken. “Duidelijkheid en snelheid staat voorop.”

Lees meer ›

DHG ziet nog genoeg kansen voor logistiek en zet in op expansie

24-05-2018

De komende twee jaar gaat DHG haar portefeuille flink uitbreiden met de ontwikkeling van circa 750.000 vierkante meter aan logistieke distributiecentra. Maar hier blijft het niet bij, DHG is nog altijd op zoek naar geschikte locaties. 

Lees meer ›

Mutos City Apartments aan de slag met transformatieproject Den Haag

24-05-2018

In Den Haag heeft Mutos City Apartments heeft een kantoorpand aan de Mauritskade 37 gekocht van JOVI B.V. De ontwikkelaar wil het object, een gebouw met 4 verdiepingen plus souterrain, transformeren naar 13 high end expatwoningen.

Lees meer ›

Aandeelhouders Westfield geven groen licht voor overname

24-05-2018

De grootste retailvastgoeddeal is rond: de aandeelhouders van het Australische vastgoedfonds Westfield hebben in een ruime meerderheid ingestemd met de overname door Unibail-Rodamco. UPDATE: nu met reactie van Christophe Cuvillier, CEO van Unibail-Rodamco. 

Lees meer ›

Voormalige fabriekslocatie Breda gekocht ten behoeve van woningbouw

24-05-2018

In Breda heeft de ontwikkelcombinatie NBU / Maas-Jacobs B.V. een 5,2 hectare groot bedrijventerrein gekocht, bekend als het voormalige fabrieksterrein van Kerry. De combinatie wil hier 250 tot 300 woningen ontwikkelen.

Lees meer ›

Colliers wil met nieuwe afdeling pijlen richten op Food & Beverage

24-05-2018

Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage. VJ sprak met Etienne van Unen over de plannen die deze nieuwe afdeling heeft. "We willen internationale concepten naar Nederland halen, van fastfoodconcepten tot sterrententen." 

Lees meer ›

Skyline van Groningen verrijkt met studentencomplex van 74 meter hoog

24-05-2018

Borghese Real Estate en Urban Developers zijn gestart met de bouw van 698 studentenwoningen aan de Hoogeweg in Groningen. Het studentencomplex wordt circa 74 meter hoog en moet een nieuwe eyecatcher worden voor de stad Groningen. 

Lees meer ›

'We willen beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk maken'

24-05-2018

Start-up Mijn Vastgoed wil de drempel voor beleggen in vastgoed flink verlagen door gebruik te maken van blockchain technologie. VJ sprak met oprichter Hanjo Mastenbroek over de ambities van deze nieuwe speler op de beleggingsmarkt. "Het moet binnenkort mogelijk zijn dat je voor een euro al kan beleggen in vastgoed."

Lees meer ›

Top 100 Netwerkers: Stem NU op de beste netwerker in het vastgoed

24-05-2018

U kunt weer stemmen op de beste netwerker in de vastgoedsector. Wie van de 100 kandidaten in de Top 100 loopt voorop met een uitzonderlijk goed onderhouden netwerk?

Lees meer ›

Maak Delft mee!

24-05-2018

''Delft bouwt volop aan haar toekomst. Wie het nieuwe station uitloopt, ziet het meteen. Delft herrijst; investeren in Delft loont.'' Gido ten Dolle, directeur Ruimte en Economie, doet een oproep mee te bouwen aan een monumentaal Delft van de toekomst.

Lees meer ›

Acht voormalige politiepanden onder de virtuele hamer

23-05-2018

In opdracht van de politie worden acht voormalige politiebureaus online geveild. Op donderdag 21 juni aanstaande zal het makelaarskantoor Van Splunter Bedrijfshuisvesting de politiebureaus via het veilingplatform BOG Auctions veilen.

Lees meer ›

Offices For You neemt intrek in Van Nelle Fabriek in Rotterdam

23-05-2018

Offices For You voegt een nieuwe locatie toe aan haar portefeuille. Vanaf dit najaar is het flexofficeconcept te vinden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Hier worden 5.000 m2 volledig ingerichte werkplekken en vergaderoplossingen gerealiseerd. 

Lees meer ›

Tekort aan hotelkamers in Amsterdam nadert met rasse schreden

23-05-2018

Het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam steeg vorig jaar met 12% naar 15,6 miljoen. Dit zet door met een jaarlijkse groei van 6% tot 2022. “Het aantal gasten groeit veel sneller dat het aantal kamers,” vertelt Joost Mees, Director Hotels Benelux (Colliers International).

Lees meer ›

The Sting en Costes naar Mall of the Netherlands

23-05-2018

In het nieuw te bouwen deel van Mall of the Netherlands zullen in 2020 The Sting en Costes zich naast elkaar gaan vestigen. De winkels zijn in totaal ruim 3.500 m2, verspreid over twee verdiepingen. 

Lees meer ›

Maak een bedrijfsprofiel aan op VJ en word beter gevonden op Google

23-05-2018

Vastgoedondernemingen die een gratis bedrijfsprofiel op Vastgoedjournaal hebben geplaatst, worden door Google beter geïndexeerd en dus sneller vindbaar.

Lees meer ›

Gedeukte imago’s: vijf problemen waar de sector tegenaan loopt

23-05-2018

Misstanden in het vastgoed blijven door Google langdurig zichtbaar. Online reputatiespecialist Willem van Lynden vertelt in dit eerste deel van een driedelige serie over ‘gedeukte imago’s' wat er aan te doen valt.

Lees meer ›

'Verdwijnt het beursgenoteerd winkelvastgoed door aankopen Van Herk?'

23-05-2018

Het wordt weer spannend op het koersenbord van de Amsterdamse effectenbeurs. Superbelegger Van Herk koopt steeds meer aandelen in van de winkelfondsen Wereldhave en Vastned. Zijn dit een voorbode van overnames? Lees verder voor het VJ Commentaar.

Lees meer ›

Hotelschool Maastricht vernieuwt campus met 390 studentenwoningen 

23-05-2018

Zuyd Hogeschool en projectontwikkelaar MA Hotelschool Develop hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsstudenten op de campus van Hotel Management School Maastricht. Inclusief filmpje met sfeerimpressie! 

Lees meer ›

CBRE versterkt Asset Services team met twee retailexperts

23-05-2018

Het Asset Services team van CBRE is uitgebreid met Bjørn te Nijenhuis en Joep Wensveen. Zij zijn toegetreden tot de afdeling Shopping Centre Management.

Lees meer ›

Logistiek complex van 9.000 m2 in Almere verkocht aan groothandel

23-05-2018

De nieuwe eigenaar van het logistieke bedrijfs-/kantoorgebouw aan de Veluwezoom 32 in Almere is Mascot Online BV. Door de gunstige ligging is de groothandel van Nijkerk naar Almere verhuisd.

Lees meer ›

Kildare verkoopt kantoor Europastaete voor €33 miljoen aan AEW

22-05-2018

Opnieuw een grote kantorentransactie in Utrecht. Kildare Partners heeft samen met Curzon Advisers het 16.000 m2 grote en volledige verhuurde kantoor Europastaete verkocht aan AEW.

Lees meer ›

Futuristisch kantoor in Amsterdam trekt voor de bouw al helft huurders

22-05-2018

Het nog te bouwen kantoor The Flow, gelegen in de Amsterdamse Houthavens aan ’t IJ, is al voor de helft verhuurd. De duurzame ontwikkeling aan de Moermanskade heeft een totale oppervlakte van circa 6.000 m² en is ontworpen door Roberto Meyer van MVSA die er zelf ook intrekt.

Lees meer ›

Aannemers: let op met het nemen van ontwerpverantwoordelijkheid!

22-05-2018

Een aannemer die tijdens of voorafgaand aan de uitvoering geconfronteerd wordt met fouten in of problemen met de uitvoerbaarheid van een ontwerp, neemt een risico door het ontwerp aan te passen. Vastgoedadvocaat Sander Hartog bespreekt dit aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Lees meer ›

Meer dan 11.000 m2 aan transacties in Achterhoek en Twente

22-05-2018

In Drenthe en Overijssel is Uniek Makelaars weer actief geweest met het verhuren en verkopen van commercieel vastgoed, in totaal gaat het om circa 11.000 m2. Lees verder van een overzicht met huur- en verkoopprijzen.

Lees meer ›

Artis vrij van fossiele brandstof in 2030: ‘Als het hier lukt, kan het overal’

22-05-2018

Al in 2030 is Artis fossielvrij. Het dierenpark wil samen met Royal HaskoningDHV een voorbeeld stellen als het gaat om vastgoedverduurzaming. Het wordt een enorm project, met een vloeroppervlak van 40.000 m2. VJ was bij het event in Artis waar de plannen werden toegelicht.

Lees meer ›

Koepelgevangenis Breda blijft tijdelijke bestemming houden tot 2020

22-05-2018

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het contract met de tijdelijke beheerder VPS Nederland tot december 2020 verlengd. Een verrassende stap zegt Henk Jan Visscher van Rokade Planontwikkeling: "Wij hebben nog steeds interesse om te kopen." 

Lees meer ›

Taxatie-instituut NRVT: 'Het pleidooi van AFM en DNB is te overhaast'

22-05-2018

Vorige week meldde VJ dat toezichthouders DNB en AFM pleiten voor wettelijke verankering van het beroep van taxateur en de taxatieorganisatie. Taxatie-instituut NRVT is hierover verbaasd en meldt dat ze vijf grote stappen hebben genomen.  

Lees meer ›

'De omvang van mijn beheerportefeuille is verdubbeld'

22-05-2018

De jonge ondernemer Randy Tuitman startte zijn eigen vastgoedbeheerbedrijf in 2016. In Vastgoedjournaal vertelt hij waarom hij voor zichzelf is begonnen en hoe hij de informatievoorziening dankzij een betaalbaar alternatief heeft weten te regelen.

Lees meer ›

Wordt Haven-Stad het antwoord op de grote Amsterdamse woningvraag?

22-05-2018

Amsterdam heeft te kampen met een nijpend woningtekort, dat ieder jaar alleen maar groter gaat worden. Hoe los je dat probleem op? Door een compleet nieuw stadsgebied te realiseren: Haven-Stad. Tijdens een bijeenkomst van Amsterdam Woont vertelt de gemeente over de plannen voor 70.000 woningen in dit gebied.

Lees meer ›

Handreiking over professionalisering vastgoedmanagement voor gemeenten ontwikkeld

22-05-2018

Gemeenten die worstelen met het professionaliseren van het eigen vastgoedmanagerment kunnen terecht bij de gratis handreiking die consultant Hans Schut van Cobalt Consult heeft ontwikkeld. 

Lees meer ›

Emma Metgod aan de slag bij Stijl Advocaten

22-05-2018

Met ingang van 9 mei is Emma Metgod als advocaat verbonden aan Stijl Advocaten in Amsterdam. Metgod is werkzaam in de civiele vastgoedpraktijk en richt zich onder meer op het adviseren en procederen over gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling en huurrecht.

Lees meer ›

Superbelegger Van Herk koopt steeds grotere plukken Wereldhave

18-05-2018

De Rotterdamse superbelegger Aat van Herk is druk bezig zijn belang in vastgoedfonds Wereldhave te vergroten. Bij de laatste AFM melding verdubbelde hij zijn belang van 5,2% tot 10,9%.

Lees meer ›

Aannemer verkoopt ‘Pakhuismeesteren’ in Rotterdam aan BNP Paribas

18-05-2018

Na een ingrijpende renovatie en transformatie deed eigenaar Van Agtmaal afstand van het uit 1941 daterende voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie in Rotterdam. Er is geen prijs bekend gemaakt,

Lees meer ›

Transformatie voormalige kazerne naar rijkskantoor compleet + timelapse

18-05-2018

De voormalige Knoopkazerne in Utrecht is herontwikkeld tot een gloednieuw rijkskantoor. Tevens is het verouderde complex uitgebreid met een vergadercentrum. Klik door voor een timelapse van de transformatie in drie minuten!

Lees meer ›

Bemiddeling voor conflict bewoners Wielewaal en corporatie Woonstad

18-05-2018

Hans Bekkers van adviesbureau Nieuw Script en zelfstandig mediator Paulien Defoer zijn aangetrokken als gespreksleider voor de Wielewaal in Rotterdam. Bewoners van de naoorlogse wijk en woningcorporatie Woonstad zijn al jaren verwikkeld in een conflict over de toekomst van de wijk.

Lees meer ›

Vastgoedbedrijf a.s.r. kiest beste beheerder onder zes partijen

18-05-2018

Voor het derde jaar op rij is MVGM Wonen Amersfoort door a.s.r. real estate uitgeroepen tot beste woningbeheerder. 

Lees meer ›

Makelaars zoeken naar mooiste woning in buitengebied

18-05-2018

Buitenstate Makelaars, een samenwerkingsverband van 37 NVM-makelaarskantoren door heel Nederland, zoekt naar de mooiste landelijk gelegen, vrijstaande woning in het buitengebied.

Lees meer ›

Online tool laat zien waar er woningen bijkomen in Utrecht

18-05-2018

Utrecht krijgt er tot 2040 44.000 woningen bij om de groei van de stad naar meer dan 433.000 inwoners dat jaar op te vangen. Maar waar komen die woningen precies? In een online tool geeft de gemeente duidelijkheid over de prognoses voor de komende jaren.

Lees meer ›

Martijn Nijland aan de slag bij Deloitte Debt & Capital Advisory

18-05-2018

Per 1 mei is Martijn Nijland als director gestart bij Deloitte Debt & Capital Advisory. Nijland zal in zijn nieuwe fuctie zich richten op het verder uitbouwen van vastgoed in Nederland en België.

Lees meer ›

Nova College in Haarlem uitgebreid met nieuwe campus

18-05-2018

Er komt een grote uitbreiding bij het Nova College aan de Haarlemse Zijlweg. Er komt een energieneutraal onderwijsgebouw en een vrijstaand paviljoen. Bouwcombinatie De Geus Bouw en HBB Groep gaat het realiseren.

Lees meer ›

Mega-impuls: marktpartijen investeren €200 miljard voor 1 miljoen woningen

17-05-2018

Veertien kapitaalkrachtige marktpartijen willen samen met de overheid komen tot een gezamenlijke routekaart om de opgave van bijna 1 miljoen woningen in 2030 te realiseren. Ze zijn bereid om de komende 10 tot 15 jaar miljarden euro’s hierin te investeren.

Lees meer ›

‘Wij willen met al onze projecten boven het gebouw uitstijgen’

17-05-2018

VJ sprak met Henri van Dam, statutair directeur bij Synchroon om te praten over de uitdagingen in het vak, zijn visie op projectontwikkeling en hoe Synchroon het verschil wil maken. “We willen meerwaarde creëren voor de omgeving en de bewoners."

Lees meer ›

Penthouses woontoren Montevideo verkocht voor €6,6 miljoen

17-05-2018

De bovenste drie verdiepingen van de prestigieuze woontoren Montevideo in Rotterdam zijn aan twee verschillende kopers verkocht. Voor deze miljoenendeal mogen de nieuwe eigenaren hun intrek nemen in hun stulpjes van in totaal ‘slechts’ 963 vierkante meter.

Lees meer ›

Nieuwe CEO en Raad van Commissarissen voor funda

17-05-2018

Op de algemene aandeelhoudersvergadering van funda is Quintin Schevernels officieel benoemd als nieuwe CEO. Ook werd er een nieuwe Raad van Commissarissen aangesteld: Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne zijn vanaf vandaag de nieuwe toezichthouders van funda.

Lees meer ›

Nu ook aandeelhouders UR akkoord met overname Westfield

17-05-2018

Aandeelhouders van Unibail-Rodamco hebben de aankoop van Westfield goedgekeurd. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden in Parijs. Een grote horde is dus genomen, maar wat wordt de volgende stap?

Lees meer ›

Nieuwkomer Tulp Hypotheken stapt in Nederlandse markt woninghypotheken

17-05-2018

Vanaf vandaag is de eerste hypotheek van Tulp Hypotheken verkrijgbaar. Met een rente van 2,78% bij een rentevaste periode van 20 jaar vast behoort de nieuwe aanbieder tot de hypotheken met de laagste rente. Internationale beleggers zorgen voor de funding. 

Lees meer ›

Overgangsregime in de maak voor vervroegd aardgasverbod

17-05-2018

De protesten in de markt over de negatieve effecten van het vervroegde aardgasverbod per 1 juli hebben hun effect niet gemist. Er is nu een overgangsregime in de maak om eventuele vertraging in de bouwproductie hierdoor te voorkomen.

Lees meer ›

Dominium: als vastgoed en technologie samenkomen + filmpje

17-05-2018

De wereldwijde vastgoedmarkt heeft een waarde van 217 biljoen dollar. Dat is meer dan al het goud en alle Bitcoins van de wereld samen waard zijn. Terwijl blockchaintechnologie op nieuwe en opwindende manieren wordt gebruikt, heeft nog niemand geprobeerd om een uniform, gedecentraliseerd platform te creëren voor alle vastgoed gerelateerde activiteiten. Tot nu.

Lees meer ›

Rotterdams Slaakhuys wordt luxe boutiquehotel ‘Tribute by Marriott’

17-05-2018

Frame Vastgoed en Odyssey Hotel Group hebben definitief overeenstemming bereikt omtrent de opening van een hotel in het Rotterdamse Slaakhuys onder het label Tribute Portfolio van Marriott Hotels. Daarmee is de eindfase van de transformatie van het monumentale pand aangebroken.

Lees meer ›

Voormalig CBS-kantoor maakt plaats voor duurzame woonwijk

17-05-2018

In Voorburg maakt het voormalige CBS-gebouw langzaam plaats voor de nieuwe duurzame woonwijk Park070. Het project is bijna volledig circulair: ruim 95% van het pand, dat 60.000 vierkante meter telt, wordt hergebruikt in de nieuwe duurzame woonwijk of elders in Nederland. 

Lees meer ›

Enorm magazijn voor online dekbeddenwinkel die van 20 naar 3000 dagelijkse orders is gegaan

17-05-2018

Dekbed-Discounter.nl heeft een nieuw magazijn van 18.000 m2 in Breda betrokken. De zeer sterk gegroeide webwinkel verwacht dit jaar meer dan een miljoen orders te boeken en heeft daarom meer opslagruimte nodig voor matrassen, dekbedden en kussens.

Lees meer ›

Makelaars Amersfoort

17-05-2018

Wilt u uw woning verkopen of verhuren in Amersfoort? Dé Beheermakelaar helpt u graag verder. Door onze samenwerkingen realiseert Dé Beheermakelaar ten opzichte van een traditionele makelaar in Amersfoort, een snellere verkoop van uw woning met een hogere verkoopprijs tegen lagere kosten.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Versnelde verplichting gasloos bouwen dupeert vrijwel iedereen

16-05-2018

Net nu alles op alles wordt gezet om in een hoog tempo nieuwe woningen te bouwen, wacht de sector opnieuw een grote hindernis. Per 1 juli aanstaande moet alle nieuwbouw gasloos worden. Een nobel streven dat helaas tot nachtmerries gaat leiden.

Lees meer ›

Na 20 jaar heeft Leidsche Rijn eindelijk een stadscentrum

16-05-2018

VJ nam afgelopen maandag een exclusief kijkje en hoorde onder andere wat de toekomst van deze belegging van a.s.r. vastgoed projecten is. "Onderhandelingen voor de verkoop van Leidsche Rijn Centrum zijn in een vergevorderd stadium." 

Lees meer ›

Nieuwe ING-hoofdkantoor van G&S Vastgoed en OVG behaalt hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat

16-05-2018

Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van ING dat OVG Real Estate samen met G&S Vastgoed ontwikkelt, heeft een duurzaamheidscertificering gekregen van het keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie met de score ‘Outstanding’ (88,3%). Dit is het hoogst haalbare certificaat.

Lees meer ›

Voorzitter VBO Makelaar: 'Samen de schouders onder woningmarkt zetten'

16-05-2018

In de nieuwe gemeentecolleges ligt de immense taak om de komende jaren samen met projectontwikkelaars en corporaties het woningtekort tot aanvaardbare proporties terug te brengen. Harry Bruijniks, voorzitter van VBO Makelaar, vindt dat wethouders ook moeten kijken naar buitenstedelijk bouwen.

Lees meer ›

Itho Daalderop verkoopt complex in een sale-and-lease-back deal aan AB Sagax

16-05-2018

Belegger AB Sagax heeft via een sale-and-lease-back transactie het light industrial complex aan de Admiraal de Ruyterstraat 2 te Schiedam gekocht.

Lees meer ›

APF en Angelo Gordon slaan wederom slag op Amstel Business Park

16-05-2018

Een joint venture van APF International en Angelo Gordon heeft het kantorencomplex Sassenpoort gekocht. Het is gelegen aan de Joop Geesinkweg 140-199 te Amsterdam. Het complex is 3.700 m2 groot en is volledig verhuurd.

Lees meer ›

'Hogere kosten voor bouwers leiden niet tot lagere winsten'

16-05-2018

In februari evenaarde de bouwproductie de top van vóór de crisis. De groei gaat echter afremmen, dankzij materiaal- en personeelstekorten. Toch maken maar weinig bouwbedrijven verlies door de hogere inkoopprijzen. Integendeel zelfs. Het ING Economisch Bureau geeft hiervoor de redenen.

Lees meer ›

Te koop: verhuurd woon/winkelpand in Heerenveen voor slechts €259.000

16-05-2018

Het betreft een prachtig gelegen woon-/winkelpand aan de sfeervolle Lindegracht te Heerenveen. Bestaande uit een winkelruimte op de begane grond (VVO ca. 120 m² / front 6 meter) en een verhuurde ruime bovenwoning.

Lees meer ›

Duitse modeketen opent eerste vestiging in Nederland

16-05-2018

Kauf Dich Glücklich opent eind deze maand zijn eerste winkel aan de Raadhuisstraat 40 in Amsterdam. Dit is de eerste winkel in Nederland. De winkel heeft een oppervlakte van circa 230 m² begane grond alsmede secundaire ruimte in de kelder.

Lees meer ›

Te koop: Maatschappelijk vastgoed in Vught met optie tot transformatie

16-05-2018

Stichting Kentalis Zorg zoekt onder begeleiding van Fakton een koper voor de locatie aan de Laagstraat 1 te Vught. De locatie kent een wijzigingsbevoegdheid naar ‘wonen’. De totale grondoppervlakte is ruim drie hectare.

Lees meer ›

Acht trends met een grote impact op de vastgoedsector

16-05-2018

Deloitte heeft de jaarlijkse Real Estate Predictions uitgebracht. Hierin staan de trends die grote impact zullen hebben op de vastgoedsector. Dit betekent ook direct dat er kansen liggen voor vastgoedpartijen die hier succesvol op weten in te zetten, volgens Deloitte.

Lees meer ›

Vastgoedbedrijf Rosenbaum stapt met KleinKantoor in joint venture met Mindspace

15-05-2018

RJB Goup en flexoffice-concept KleinKantoor gaan vanaf vandaag samenwerken met de Israëlische coworking bedrijf Mindspace. Dat betekent dat Mindspace de 7 locaties van KleinKantoor aan haar portfolio zal toevoegen.

Lees meer ›

Van oorsprong Ierse parkeerapp vandaag in Nederland gelanceerd

15-05-2018

Vanaf vandaag is Parkpnp live in Nederland. Deze app stelt vastgoedeigenaren, zowel zakelijke als particuliere, in staat om extra inkomsten te genereren met hun ongebruikte parkeerplaats(en). VJ sprak met Partick Kremer, oprichter Parkpnp Nederland, over de uitrol.

Lees meer ›

AFM roept opnieuw op tot wetgeving voor de taxatiesector

15-05-2018

Toezichthouders DNB en AFM pleiten bij minister Hoekstra van Financiën voor wettelijke verankering van het beroep van taxateur en de taxatieorganisatie. Volgens de AFM heeft de sector de afgelopen drie jaar ‘onvoldoende voortgang’ geboekt.

Lees meer ›

Ballast Nedam wordt Europese bouwer onder Turkse vlag

15-05-2018

De Zwitserse/Duitse bouwonderneming Heitkamp wordt onderdeel van Ballast Nedam. Dat betekent dat alle Europese bouwactiviteiten van de Turkse Rönesans Group voortaan onder Ballast Nedam komen te vallen.

Lees meer ›

Gert-Wim Bos van COD: ‘In de startblokken om te pionieren'

15-05-2018

In deze nieuwe serie korte interviews belichten we de meest actieve projectontwikkelaars van Nederland over hun drijfveren. Vandaag aan het woord Gert-Wim Bos, directeur van COD. In de antwoorden op vijf vragen laat hij zijn licht schijnen over tenders, duurzaamheid en financiering. Ook stelt hij zelf een interessante vraag aan andere ontwikkelaars in de markt.

Lees meer ›

Ruzie tussen Van Wijnen en MRP over ZuidDuin bijgelegd

15-05-2018

Er ligt nu overeenstemming tussen ontwikkelaar MRP Development en bouwer Van Wijnen Dordrecht over het afbouwen van de woningen in project ZuidDuin in Scheveningen. De bouw lag daar twee weken stil.

Lees meer ›

Eindhoven zint op nieuw megaproject in stationsgebied

15-05-2018

De groei zit er flink in in Eindhoven en naast de vele projecten die al in de pijplijn zitten, wil de gemeente nu doorpakken met een nieuw hoogbouwproject. Zo moet het gebied tussen het station en de Fellenoord over twintig jaar 15.000 bewoners huisvesten, waar dat er nu nog maar 200 zijn.

Lees meer ›

Oostwaarts B.V. koopt twee kantoorpanden in Haarlem

15-05-2018

Twee kantoorpanden aan de Diakenhuisweg 29-35 en 37-45 in Haarlem (9.419 m²) zijn gekocht door Oostwaarts B.V. Eigenaren Jan Jaap van Kampen en Ernest van der Meijde kochten de panden met de intentie ze te optimaliseren voor haar huurders.

Lees meer ›

Provincie Zuid-Holland koopt 60 hectare grond voor recreatie

15-05-2018

De provincie heeft 60 hectare grond verworven in het Buijtenland van Rhoon, op steenworpafstand van Rotterdam. Samen met de eerder gekocht 200 hectare zal een gebiedscoöperatie de polder de komende jaren verder ontwikkelen voor natuur en recreatie. 

Lees meer ›

Niet verhuizen, maar verbouwen? De financieringsmogelijkheden

15-05-2018

De woningmarkt is dermate krap, dat menigeen zijn droomhuis niet kan vinden. Verbouwen kan dan een (tijdelijke) oplossing zijn. Je kunt hiervoor spaargeld gebruiken, de hypotheek oversluiten of een persoonlijke lening afsluiten. De Hypotheekshop zette de financieringsmogelijkheden op een rij.

Lees meer ›

PMT investeert €100 miljoen extra in Barings European Core Property Fund

15-05-2018

Pensioenfonds voor Metaal en Techniek (PMT) heeft, op voordracht van fiduciair manager MN, besloten €100 miljoen extra te investeren aan het open-end Barings European Core Property Fund (BECPF). De investering wordt gedaan in het kader van de verdere opbouw van haar Europese core portefeuille. 

Lees meer ›

Nieuwe fase in herontwikkeling stadscentrum Amsterdam Nieuw-West

14-05-2018

De bouw van het appartementencomplex 'The FIZZ Don Bosco' in Centrum Nieuw-West is gestart. Vastgoedontwikkelaar IC Netherlands realiseert hier in samenwerking met Smit’s Bouwbedrijf en de gemeente Amsterdam 429 betaalbare huurwoningen voor young professionals.

Lees meer ›

Commissarissen van funda stappen op wegens ‘verschil van inzicht’ met NVM

14-05-2018

Geheel onverwacht zijn de drie commissarissen van woningzoekplatform funda opgestapt. Dit na een ‘verschil van inzicht over de rol van de meerderheidsaandeelhouder (NVM Holding) ten aanzien van funda’.

Lees meer ›

Twee nieuwe benoemingen in transactieteam CBRE Global Investors

14-05-2018

CBRE Global Investors benoemt Thomas Verheijen als Transaction Manager Retail NL. Hij volgt Jan van Bakel op, die de overstap heeft gemaakt naar CBRE Global Investment Partners (GIP), waar hij de rol zal vervullen van Head of Transactions Continental Europe. 

Lees meer ›

Kerncorridor Hoofddorp-Schiphol-Zuidas schreeuwt om nieuwe kantoren

14-05-2018

Er is op korte termijn grote behoefte aan een nieuw internationaal topmilieu rond de hoofdstad. Amsterdam wil dit onder de naam Enter [NL] ontwikkelen in de kerncorridor Hoofddorp-Schiphol-Zuidas. Bureau Stedelijke Planning heeft berekend hoeveel kantoorruimte hiervoor nodig is.

Lees meer ›

Grote huurtransactie in Roosendaal

14-05-2018

Keola B.V., specialist in het produceren van e-bikes, heeft een bedrijfsobject gehuurd op het bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, aan de Stepvelden 1-9. Het bedrijf huurt hier circa 5.470 m² bedrijfs- en kantoorruimte.

Lees meer ›

VBO Makelaar slaat nieuwe weg in met NeVaCon

14-05-2018

Op 22 juni vindt het Nederlands Vastgoed Congres (NeVaCon) plaats. Duurzaamheid, informatisering, digitalisering, robotisering en neuromarketing veranderen het vak van de makelaar en taxateur fundamenteel. Reden voor VBO Makelaar om deze keer voor een geheel andere vorm te kiezen.

Lees meer ›

Afzwaaiende Amvest-baas waarschuwt gemeente Amsterdam

14-05-2018

Als de gemeente Amsterdam blijft vasthouden aan de rigide verdeling voor nieuwe huizen van 40% sociale huur, 40% gereguleerde middelduur en 20% dure huur en koop, is het niet ondenkbeeldig dat alle nieuwbouwplannen vast gaan lopen.

Lees meer ›

Pararius: Nuance in onze cijfers is leidend

14-05-2018

Het onafhankelijke woningplatform Pararius legt in VJ uit hoe de kwartaalcijfers van de Huurmonitor tot stand komen en hoe de samenwerking met andere marktpartijen is geregeld om te komen tot zorgvuldige en genuanceerde berichtgeving over de vrije sector huurwoningen. Een uitgebreide reactie van Jasper de Groot en Dolores Booij van Pararius.

Lees meer ›

Nieuwe vestigingsdirecteur voor Van Wijnen Haarlemmermeer

14-05-2018

Frits Lely is vandaag gestart als vestigingsdirecteur van Van Wijnen Haarlemmermeer. ''Ik wil de eigen ontwikkelportefeuille en werkvoorraad van Van Wijnen Haarlemmermeer verder vergroten, met een focus op duurzame (woning)bouw'', laat hij weten.

Lees meer ›

'Rappe daling kantorenleegstand Rotterdam door herontwikkelingen'

14-05-2018

Rotterdam kent een relatief hoge kantorenleegstand. Savills verwacht echter dat daar snel verandering in komt, doordat de pijplijn van nieuwe kantoorgebouwen beperkt is en er een toename in het aantal herontwikkelingen zichtbaar is.

Lees meer ›

JLL rapporteert sterke resultaten over eerste kwartaal dit jaar

11-05-2018

In het eerste kwartaal van 2018 is de wereldwijde omzet van JLL gegroeid naar $3,6 miljard. Dat is een groei van 10% ten opzichte van een jaar eerder. Met reactie van Reynout Vroegop, COO en CFO van JLL in Nederland. 

Lees meer ›

Architecten en ingenieurs: ‘Hoogste tijd voor duidelijk begrensde aansprakelijkheid’

11-05-2018

Brancheverenigingen BNA en NLingenieurs hebben een Handreiking Aansprakelijkheid ontwikkeld om te komen tot betere afspraken over en omgang met contractuele aansprakelijkheden.

Lees meer ›

Chinezen kopen grond voor mega-restaurant in Tilburg

11-05-2018

Chinese investeerders hebben aan de Bredaseweg te Tilburg in de wijk Koolhoven een bouwkavel gekocht van ruim 3,3 hectare. Op de locatie komt een groot wereldrestaurant van in totaal 3000 m2.

Lees meer ›

Winkelcentra Eurocommercial blijven stijgende omzetten boeken

11-05-2018

Zeven grote winkelcentra van beursfonds Eurcommercial, te weten I Gigli, Collestrada, Centroluna, Les Atlantes, Val Thoiry, Chasse Sud en Bergvik, melden omzetstijgingen van 4% en meer. Dat blijkt uit de negenmaandscijfers vandaag.

Lees meer ›

Amsterdam is middenmoter in top 50 groenste steden

11-05-2018

Ruim 32% van de totale oppervlakte van Amsterdam bestaat uit groengebied. Daarmee scoort de hoofdstad een 18e plaats in de nieuwe Groene Stedenindex 2018 die 50 hoofdsteden omvat. Praag scoort het hoogst met maar liefst bijna 57% groen.

Lees meer ›

Gemeente selecteert wooncoöperatie voor Amsterdams zelfbouwexperiment

11-05-2018

Amsterdam heeft wooncoöperatie De Warren geselecteerd om 16 middeldure en 20 sociale huurwoningen te bouwen en beheren op het nieuw aangelegde Centrumeiland op IJburg. "We creëren zo eigenlijk een klein dorp in de grote stad."

Lees meer ›

Homestock kiest voor permanente winkel in Eindhoven

11-05-2018

De woonwinkel heeft een nieuwe huurovereenkomst voor vijf jaar gesloten voor het pand aan de nieuwe Emmasingel in de Admirant in Eindhoven. Homestock opende hier bijna drie jaar geleden al een tijdelijke winkel.

Lees meer ›