Download nu!
Dé Beheermakelaar App
HomeUw situatieVerhuizen en hypotheek

Verhuizen en hypotheek

U wilt een ander huis kopen dan komen er een hoop vragen op u af: Wat kan ik lenen? Ga ik eerst een ander huis kopen of eerst mijn eigen huis verkopen? Kan ik mijn hypotheek meenemen? Een adviseur van Dé Beheermakelaar vertelt u graag wat er komt kijken bij het kopen van een ander huis.

Moet u eerst een huis kopen of eerst uw eigen huis verkopen? Dat is afhankelijk van de woningmarkt en uw eigen financiële situatie. Koopt u eerst een ander huis dan weet u niet wanneer en voor welk bedrag u uw huidige huis verkoopt. U kunt met dubbele woonlasten te maken krijgen. Verkoopt u eerst uw huis dan weet u de exacte opbrengst. U moet dan snel op zoek naar een ander huis. U weet alleen niet zeker of uw droomhuis dan ook te vinden is.

Meenemen bestaande hypotheek

Vaak kunt u uw bestaande hypotheek meenemen naar u nieuwe huis. Heeft u een hypotheek met een lage hypotheekrente en goede voorwaarden dan kan dit aantrekkelijk zijn. Ga wel na of deze hypotheek nog past bij uw huidige wensen en mogelijkheden. Soms is het afsluiten van een nieuwe hypotheek verstandiger.

Maak voor meer informatie een afspraak met een adviseur van Dé Beheermakelaar financiële diensten.