Download nu!
Dé Beheermakelaar App
HomeVerhuurDé Verhuurmakelaar

Dé Verhuurmakelaar

Dé Verhuurmakelaar schaft als eerste ook de bemiddelingskosten verhuurder af. Huurbemiddeling voortaan gratis voor zowel huurder als verhuurder.

 

Vanuit de vestigingen Midden-Nederland bemiddelen wij bij de huur en verhuur van woningen. Deze vestigingen zijn onderdeel van Vastgoed Zonder Zorgen. Voor zowel beleggers als woningcorporaties, maar ook voor mensen die hun te koop staande woning via overbruggingsverhuur willen verhuren op basis van de Leegstandwet. Wij willen u van dienst zijn bij het huren of verhuren van een of meerdere woningen in Midden-Nederland. Wij verzorgen zowel tijdelijke verhuur van woningen als verhuur van woningen voor onbepaalde tijd. U kunt kiezen voor kale huur, gemeubileerd huren of gestoffeerd huren. Als verhuurder van een woning krijgt u altijd een huurder die uitgebreid is gescreend middels een antecedentenonderzoek, meerdere credit checks en een identiteitscontrole om woonfraude te voorkomen. Voor huurders is het belangrijk dat wij hun begeleiden bij het vinden van hun droomwoning. 

Huurbemiddeling voortaan gratis voor zowel huurder als verhuurder

UTRECHT - Dé Beheermakelaar schaft als eerste verhuurmakelaar in Nederland de eenmalige bemiddelingskosten voor verhuurders af. Sinds begin dit jaar heeft de Autoriteit Consument en Markten (ACM) al de bemiddelingskosten voor huurders verboden. De makelaar stopt nu helemaal met het in rekening brengen van dit soort kosten en wil zijn inkomsten geheel uit beheer halen.

"We zijn de eerste die deze stap zetten en huurbemiddeling gratis aanbieden. We geven hiermee een deel van onze inkomsten op, maar we hopen die terug te verdienen doordat we hierdoor meer panden in beheer krijgen," zegt Guido van Maaren van Dé Beheermakelaar.

Programma's als Radar en Kassa behandelen al jaren klachten over de praktijken van huurbemiddelaars en verhuurmakelaars. Vooral over de dubbele courtage, waarbij ze zowel bij de verhuurder als de huurder bemiddelingskosten van één maand huur in rekening brengen.
Dat heeft de ACM per 1 januari 2015 verboden. Verhuurmakelaars en huurbemiddelaars mogen sindsdien geen bemiddelingskosten meer in rekening brengen bij huurders. Ze mogen dat alleen doen bij verhuurders, ook al proberen sommige bemiddelaars onder de noemer van 'marketingkosten', 'administratiekosten', 'contractkosten' en 'dossierkosten' alsnog huurders voor hun bemiddeling te laten betalen.

"Sommige huurbemiddelaars verdienden hun geld driedubbel door bemiddelingskosten in rekening te brengen bij de huurder én de verhuurder en de verhuurder ook nog eens te laten betalen voor het beheer," vertelt Van Maaren. "Wij hebben gezegd: we stoppen helemaal met bemiddelingskosten en gaan alleen op beheer zitten. Dat kost ons geld, ja, maar als dat een paar honderd klanten extra oplevert kunnen we dat opvangen."
Voor het beheer vraagt Dé Beheermakelaar een percentage van de huur. Omdat het bedrijf deel uitmaakt van Vastgoed Zonder Zorgen, dat diensten biedt op het gebied van verkoop, verhuur, beheer, financieringen, verzekeringen, screening en incasso, zitten alle disciplines onder één dak en is dit organisatorisch mogelijk. Van Maaren: ,,Je moet er op ingericht zijn. Wij bieden allesomvattende dienstverlening op het gebied van onroerend goed. Verhuurmakelaars die dat niet doen hebben de helft van hun omzet verloren door het verbod op bemiddelingskosten voor huurders en dreigen nu ook de andere helft te verliezen als ze onze stap volgen."