Verkoop Tarief

Dé Beheermakelaar, transparante makelaar!

Wij hanteren scherpe tarieven voor de verkoop van uw woning die uiteraard voor de start van de verkoop met u besproken worden, transparatie vooraf dus. Ook indien u alleen een deeldienst wilt afnemen kunt u ook bij ons terecht.

Verder hanteren wij het volgende:

  • Géén intrekkings- of annuleringskosten;
  • Aanvullende marketingacties in overleg en tegen meerprijs beschikbaar;
  • Van tevoren een duidelijk beeld over de tarieven.

Verkopend makelaar

In ruil voor zijn deskundigheid brengt de makelaar een vergoeding in rekening. Wanneer u zelf over voldoende kennis en vaardigheden beschikt kunt u overwegen geen makelaar in te schakelen.  Er kan ook een makelaar ingeschakeld worden bij de verkoop van een woning. In dat geval zorgt hij ervoor dat de woning onder de aandacht van potentiële kopers komt. Dit kan door middel van een bord in de tuin, fotopresentaties in de etalage, advertenties en uitwisselingsystemen met andere makelaars. Tegenwoordig is uiteraard een goede presentatie op o.a. Funda en de sociale media onontbeerlijk. Daarnaast coördineert de makelaar de bezichtigingen van de woning en de onderhandelingen met de aankopende partij. Tevens zorgt hij meestal ook voor de verdere administratieve afhandeling van de koop, de koopovereenkomst. Voor deze werkzaamheden vraagt de makelaar een vergoeding, beter bekend als de courtage.

Wat doet een makelaar voor u als verkoper?

De makelaar kan u ook het hele verkoopproces van uw woning uit handen nemen. Alles wordt dan voor u geregeld. De meeste makelaars geven er de voorkeur aan om het hele verkoopproces uit te voeren. De volgende zaken kan de makelaar voor u doen:

  • De makelaar kan aan de hand van de staat van uw woning u adviseren over een goede vraagprijs;
  • In overleg met u kan de makelaar een goede verkoopstrategie bepalen en vervolgens de woning plaatsen in advertenties, op het internet, en bijvoorbeeld borden plaatsen;
  • De makelaar kan actief op zoek gaan naar kopers;
  • De makelaar kan potentiële kopers begeleiden bij bezichtiging;
  • De uitvoering van onderhandelingen over prijs en contract kunt u toevertrouwen aan de makelaar;
  • Het uitwerken en verzorgen van het verkoopcontract kunt u overlaten aan de makelaar.